Já jakožto 15. letý student základní školy jsem si hledal brigádu co bych mohl dělat při škole a až na McD nic moc vyhovujícího nebylo. Nicméně na práci u McD jsem potřeboval věk 15. let což bylo v pořádku ale i dokončené základní vzdělání což byl ovšem problém... Pak to tak nějak utichlo až v 16 jsem si na to vzpomenul, proč to tedy nezkusit. Napsal jsem maila na jednu z restaurací a dohodl si schůzku. S administrativní pracovnicí jsme prohodily nějaké to slovo a dala mi podklady co vše potřebuji bylo toho opravdu hodně na vyvaleného studenta co má první oficiální práci. Od černých bot až po potravinářský průkaz jsem vše vyřídil (kopie karty banky, kopie OP, pot. průkaz...) tak zbývalo jen zajít do restaurace a podčmárnout smlouvu. No to samozdřejmě nebyl jen jeden podpis ale hned několik a kupa dalších papírů kterými je třeba se prolouskat. Pak si stačilo napsat dostupnost a dohodnout se na první směně.
Byl jsem pozván personálním vchodem a najednou vidím zázemí. Jak vše mělo svůj systém ač to tak nevypadalo, jak všichni věděli co dělat, všichni si tykají je tam přátelská atmosféra atd. Zbývalo jen vyfasovat uniformu a jít na věc . Ujal se mě jakýsi manager a začal to na mě všechno sypat kde je tohle a co je tamto no vše jsem odkýval že chápu, i když jsem si jen říkal vo co go? A konečně pracovat. Mé stanoviště byla kuchyň kde jsem byl na BOPu. Tam se mě ujala jakási trenérka a začala vysvětlovat od bezpečnosti práce přes gramáže až po složení. Takže jsem se učil házet houstky do toasteru a tim to asi haslo
Jsem si říkal už nikdy! Nohy bolí horko tam je nic neumím... Nicméně to se druhou směnou srovnalo.
Rozhodně báječný kolektiv. Každou směnou objevujete něco nového a pořád se učíte. Dále pak možnost růstu nemusíte být jen v tričku ne? . Existuje systém hodnocení který vám udává plat takže je jasné že si vaší práce cení a umí jí ohodnotit ne jako jinde... nebojte nebudete mít pořád jen těch 70kč/h nástupního jako jinde
To co říkají ekopřiblblíci a ochránci zvířat rozhodně pravda není. Myslíte si že vaše vodňanské kuře v mrazáku umřelo pod sluníčkem na rozkvetlých pampeliškách vedle brečícího chovatele? Víte kolik je v párku masa? 10-50% fajn a kolik je v mekáčovském masu masa? 98-100% to že neumíte uplácat vaše karbanátky do kolečka není náš problém ale Vašich rukou čili vybavení . Další stupiditou jsou povídky jak se tam zvesela plive do cheesů jak se vše vesele zbírá ze země apod. No s tou zemí si jděte prvně do KFC pracovat a pak něco říkejte s pliváním je to naprostá blbost víte kolikrát by musel plivnou zaměstnanec za směnu?
Je ale pravdou že suroviny jsou opravdu kvalitní, sendviče jsou čerstvé a dělány s láskou
Obrázek si udělejte sami, Děkuji za přečtení
někdy stavim ale až bude auto
ok, beru tě za slovo
V 16ti jsem byl akorat tak na chmelove brigade a ta urcite byla urcite zajimavejsi, ale mene zdravi prospesna :-)
Jako zaměstananec McDonaldu musím říct, že je to vše pravda.:-)
Nejdříve jsem jen přemýšlel, zda to nepsal nějaký manager McDonald. Když ale padlo porovnání s KFC - S tou zemí si jděte prvně pracovat do kfc - tak mi bylo vše jasné. A pak to obhajování 100% masa - na maso nikdo nenadává, ovšem to jak je jídlo mastný a sladký je neuvěřitelný.
ahoj, no v úterý tam jdu na pohovor, mi volali, tak snad mě vezmou, hodně mě to tam láká pracovat. tk mi držte pěsti!!:-))))
jak dlouho tam jsi a na jake pozici? ja sem makal rok v kfc a 5 let v mcd,taky jako student..a uprimne, mcd je nekde uplne jinde nez chudak kfc
No nevim já to tam zkusil jednu šestihodinovou šichtu a bohatě mi to stačilo.Kdo nejste schopen pracovat ve velmi vysokém tempu ani to nezkoušejte tam jít.Co se týče práce nejsem žádný zelenáč.Táhne mi na 30let a pracoval jsem již ve 3 podnicích (papírenský, chemický a masný průmysl) a taktéž jsem jako elektromontér sjezdil velkou část západní a severní Evropy (Skotsko, Anglie, Belgie, Holandsko, Německo, Dánsko, Norsko, Švédsko) a nikde jsem nemusel pracovat v takovém tempu jako v McDonalds.Možná bude platit přísloví: Starého psa novým kouskům nenaučíš ale kdo je zvyklý na práci ve fabrice tak tomu McDonalds nedoporučuji.No k práci:Atmosféra mezi zaměstnanci je dobrá zaměstnanci si tykají na všech pozicích což je pozitivní.Negativní ovšem je že ne všichni zaměstnanci mají pozitivní náladu.Nejdříve jsem připadl na starost jedné mladé slečně cca tak o 5 let mladší než jsem já.No snažila se já se taky snažil ale bohužel souznění mezi námi příliš nevzniklo.Pak mě měl na starost nějaký Patrik kluk cca 18-20let obličej plný uhrů děsně důležitej no musel jsem se hodně držet aby mezi námi nevznikl konflikt což asi ostatní pracovníci vycítili a radši mne přihráli jednomu Slovákovi Tomášovi který asi jako jediný pochopil že když jsem tam první den že asi ode mne nemůže čekat že budu vše umět a zvládat.S ním byla spolupráce nejlepší ale ani to nestačilo abych u McDonalds vydržel.Ten jeden den mi naprosto stačil abych zjistil že toto skutečně není práce pro mne.Nebudu špinit McDonalds byla to zajímavá zkušenost ale kdo není schopen pracovat 8 hodin ve velmi rychlém a vysokém tempu raději si najděte jinou práci.
V podstatě se vším souhlasím,v meku sem byla 8měsíců a odešla sem jen proto,že mi vzali prachy z 67kc na 55... Proto se divim ze tu autor píše nastupní 70kč,to teda v Brně asi ee,ale jinak práce sice někdy honička,ale tam je to opravdu spíš o tom kolektivu a lidech
clanek je pravdivy, delal jsem managera. u mcd neni problem ten vystupni produkt, tek je prisne kontrolovan, i kdyz maso neni s nejakeho anguse( slechteny byk na maso) prohanejiciho se na spanelskych loukach, ale z polskejch vydojenej, vystavenejch krav. ale porad je to 98-100% hovezí... nejvetsi problem, ktery ma vetsina zastancu, je plat.mcd po republice patri soukromnikum, ktari maji dano od centraly minimalni mzdu... takze ja zacinal se 42kc/h na plny uvazek... pak se to sice postupne svysuje se vsemi odmenami a kariernim rustem, ale ja se stajne zastavil na 87kc/h a to jsem mel za vse zodpovednost, za celou restauraci za 50mil kc...prislo mi to proste trochu malo... cokoliv se stalo, bylo na me... to me prestalo bavit... ne ta prace, ale ta odmena za to... tak jsem to podepsal a sel zas o dum dal...
Mas pero maly a vlasy mastny
13.11.2011 Omlouvám se za cca 14 denní nefunkčnost webu. Subreg.cz a jejich technická podpora trochu selhala :)
9.10.2011 po ročním odmlčení sem alespoň něco napsal... myslím si, že kokota dne mohu psát dlouho....
27.5.2010 Vlastník webu registrován mezi správci osobních údajů na úřadě pro ochranu osobních údajů Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7
Freezy - 33 komentářů
mibrt - 10 komentářů
Frajer - 7 komentářů
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
tento čtenář je nejaktivnější
zajímavé, ať ti to nadčení vydrží
btw to co melou greenpablbís a tomu podobní idioti jsou kraviny
jo a kdy se stavíš s krosnou plnou žrádla?